GAMBIA TIP 9: RONDREIS

Een leuke manier om Gambia te verkennen is door het maken van een rondreis door het land. Op deze pagina gaan we wat meer in op de opties die er zijn wat betreft een rondreis in Gambia. Gambia is een klein land, maar heeft toch wel heel wat bezienswaardigheden die soms wat ver uit elkaar liggen, waardoor een rondreis een uitstekende optie kan zijn. Ook is het mogelijk om een dergelijke reis te combineren met een reis door Senegal.

Een rondreis door Gambia alleen of in combinatie met Senegal?

De eerste vraag die je kunt stellen wanneer dit deel van West-Afrika wilt bezoeken is om vast te stellen hoeveel tijd je ervoor wilt doorbrengen. Wanneer je slechts een week tijd hebt dan raden wij aan om alleen een rondreis door Gambia te doen, maar wanneer je meer tijd hebt raden wij aan om een grotere rondreis te pakken waarin je bijvoorbeeld ook Senegal bezoekt en eigenlijk het oude Senegambia als reisbestemming kiest.

Wanneer je ervoor kiest om alleen Gambia als bestemming te hebben zijn er een aantal opties. Zo kun je ervoor kiezen om vanuit een vaste locatie je verblijf te arrangeren en van hieruit diverse excursies te ondernemen. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk om op een tweedaagse excursie te gaan en nog een aantal dag vullende excursies te doen waarbij je hotel of je resort telkens je thuisbasis is.
Ook kun je ervoor kiezen om een rondreis door Gambia te boeken via één van de reisbureaus. Zij zullen dan een reisprogramma hebben samengesteld en jij hoeft alleen maar te ondergaan en verder niets meer te regelen.

Wanneer je meer de tijd hebt kun je er ook voor kiezen om een rondreis te doen die je zowel door Senegal als door Gambia brengt. Verschillende reisbureaus bieden verschillende programma’s in verschillende lengte van dagen aan. Het leuke van een rondreis door Senegambia is dat je ook de grote Afrikaanse dieren kunt spotten. Veel van de grotere Afrikaanse savannedieren komen in Gambia namelijk niet voor, maar wel in Senegal. Ook heeft Senegal tal van historische plekken, zoals een groot aantal steencirkels die zeker niet onderdoen voor de paar die er in Gambia te vinden zijn. Wanneer een combinatiereis maakt van Gambia en Senegal zul je nog meer het gevoel hebben dat je in Afrika bent.