Gambia top 10 / ontwikkelingshulp

 home links cookiebeleidcontact 

stranden

markten

bezienswaardigheden

excursies

Senegambia

resorts

steden & dorpen

vakantie

rondreis

ontwikkelingshulp

 

GAMBIA TIP 10: ONTWIKKELINGSHULP

Gambia is een ontwikkelingsland en dat brengt met zich mee dat veel zaken in het land niet zo geregeld zijn zoals wij dat gewend zijn in Nederland en BelgiŽ. Je kunt natuurlijk als toerist afreizen naar Gambia, maar je kunt er ook voor kiezen om naar het land af te reizen en je in te zetten voor het land. Dit kun je doen door je aan te bieden voor vrijwilligerswerk. Verschillende projecten binnen verschillende aandachtsvelden hebben behoefte aan vrijwilligers.

Om vrijwilligerswerk te kunnen doen in Gambia zijn er een aantal opties om je op te oriŽnteren. Je kunt natuurlijk zelf op zoek gaan via het internet naar projecten in het land en je op die manier aanmelden bij het betreffende project. Er zijn echter ook organisaties die bijvoorbeeld vanuit Nederland werken en projecten hebben in Gambia. Een organisatie die je kan helpen om vrijwilligerswerk te doen in Gambia is bijvoorbeeld Travel Active. Hierbij koppel je het leuke aan het nuttige. Je gaat op reis naar Gambia en tegelijkertijd zet je je in voor natuurbehoud of sociale projecten.
Ook is het interessant om te weten waar je interesses liggen alvorens je ergens naartoe wilt om je in te spannen als vrijwilliger. Het is goed om vooraf vast te stellen of je vooral een medische interesse hebt, iets met kinderen hebt of juist meer je wil focussen op natuur en Wildlife. Tal van verenigingen bieden vrijwilligersprojecten aan op meerdere plekken in Afrika, waaronder Gambia.

Overigens hoeft vrijwilligerswerk niet altijd voor jonge avontuurlijke backpackers te zijn. Het kan ook zo zijn dat je op latere leeftijd naar je werkcarriŤre besluit dat je ook eens een andere richting in wilt. Het is mogelijk om 50+ vrijwilligerswerk in Gambia te doen. De aard van het werk is dan wat beter aangesloten op je fysieke en andere capaciteiten. Wellicht kun je fysiek niet meer zoveel verzetten op een bepaalde leeftijd, maar ben je op andere vlakken juist een zeer grote toegevoegde waarde. Ben je met pensioen en ben je begaan met de wereld en bijvoorbeeld de mensen of dieren in Gambia, dan kan deze manier van het invullen van je oude dag een nuttige tijdbesteding zijn.

Er zijn tal van verenigingen die zich bezighouden met het coŲrdineren van vrijwilligerswerk. Het kan zijn op het vlak van dierengezondheid, mensen of natuurbehoud. Het beste wat je doet is om eerst goed op internet te kijken welke verenigingen en instanties het beste aansluiten bij jou wensen. Het is haast zeker dat er wel verenigingen zijn waarbij je een goed gevoel hebt en die je graag verder willen helpen.

Meer over ontwikkelingshulp in Gambia
-

 

Gambia bezienswaardigheden Gambia voor beginners Gambia informatie Gambia fotoreportages winterzon in Gambia